mandag 2. januar 2012

Restefest - Leftover party


Selv om jula er over, betyr det ikke at kjøleskapet er tomt. Så hvorfor ikke starte året med å bruke opp noen av godsakene som fortsatt finnes i skapet. En fløteskvett, en smørklump (ja, jeg HAR fortsatt et halv kilo smør i tillegg til en liten rest. Kanskje jeg skulle selge den på svartebørs? :-D), hermetisk skinke og champignon. Det må det da gå an å lage noe godt av?

Even Christmas is over, the refridgerator isn't empty. So why not begin the new year using some of the leftovers. Some cream and butter (yes, I DO have one pound of it plus a small lump, and that is quite rare here in Norway at the moment. Maybe I can sell it on the black market? :-D), canned ham and champignon. It must be possible to make something nice?
 

Jeg kom på en rett jeg spiste i Paris første gang jeg besøkte byen, nemlig skinke og champignon i fløtesaus. Jeg har lagd det flere ganger til Mannen, men det begynner å bli lenge siden. I dag var det imidlertid Mannen som sto for kokkeleringa, og han er en sausmester. Ingen posesaus i dag, nei!

I remembered a dish I ate in Paris the first time I visited the city, ham and champignon in a cream sause. I've made it several times for the Man, but not recently. Tolday it was the Man's turn to cook, and he is a sauce champion. No readymade sauce from him today!


Her er måltidet jeg fikk servert i dag. Ikke verst på en helt vanlig mandag. Vi fikk brukt opp de siste potetene og resten av brokkolien etter jula. Og sannelig greide vi å skvise ut et glass vin til hver fra den siste vinkartongen. Hverdagsluksus!

Here is the meal I got today. Not bad on an ordinary Monday. Leftover potatoes and broccoli accompanied the ham and mushrooms. And finally we were able to squeeze out a glass of wine each from the last bag-in-box. Everyday luxury!
  

Desserten besto av de to siste hjemmelagde peppermyntekonfektene i skåla. (ehm, det er visst noen flere igjen i kjøleskapet...). Enda bra at det eneste nyttårsforsettet jeg har, er håndarbeidsrelatert.

The dessert was the two last homemade peppermint sweets in the dish (ehm, I guess there are some more in the refridgerator...). Good to know that the only new year's resolution I have, has to do with crafts.

Inga Helene

1 kommentar:

  1. Hej,

    Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

    Med vänliga hälsningar,

    Senka
    senka@alleoppskrifter.no

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails