lørdag 14. november 2009

Baking i mormors ånd - Baking in my grandmother's spirit



Da jeg var lita, bakte min mormor alltid risboller til jul. I går, mens jeg surfet rundt på ulike blogger, kom jeg over en oppskrift på slike, og det ble soleklart hva jeg skulle bruke formiddagen i dag til.

When I was a little girl, my grandmother (mum's mum) always baked rice balls for Christmas. Yesterday, when I was surfing around on different blogs, I found a recipe, and it became crystal clear what I was going to spend a few hours on.  
 
 

Puffet ris er ikke dagligdags kost. Faktisk har hverken Mannen eller jeg hatt det i huset etter at vi flyttet hjemmefra en gang i forrige årtusen.

Puffed (is that the correct English word?) rice isn't everyday food. In fact, the Man and I haven't bought it since we moved away from our parent's house some time during the last Millenium. 

 

Det var kjapt og enkelt å lage, og med muffinsformer ble det ikke så mye søl heller. Mesteparten gikk direkte i fryseren slik at vi slapp å bli fristet overmåte.

It was quick and simple to make, and using cup cake liners it wasn't too messy. Most of them went directly in the freezer so we didn't get too tempted. 

 

Oppskriften finner du på denne bloggen. Jeg byttet ut melkesjokoladen med hvit dronningsjokolade siden jeg liker det aller best :-D. De ble kjempegode, og nå har vi noe å by på når noen stikker innom.

You can find the recipe on this blog (sorry, only Norwegian). I switched the milk chocolate with white chocolate, since that's my favourite :-D. They taste really good, and now we have something in hand when someone comes for a visit.

Inga Helene

4 kommentarer:

  1. Hei!

    Så fine bilder!! Gøy at jeg kunne inspirere med oppskriften. Kos dere masse med risbollene og ha en fin lørdag.

    klem C

    SvarSlett
  2. Bare å send på mail ja :-))
    tusen takk! god helg :-)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for kommentar hos meg og tips om den fantastiske bloggen med masse inspirasjon. Eg måtte inn og sjå med ein gong.
    Din blogg er også inspirerande. Kjempefin.
    God helg til deg.

    SvarSlett
  4. Slike lager vi alltid til jul, de er kjempegode!
    Men jeg kan ikke lage de før like før jul, jeg spiser de opp selv ;)

    Ha en fin kveld videre :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails