mandag 25. januar 2010

Fra svigermors skattekiste - From mother-in-law's treasury chest


I 2005 flyttet mine svigerforeldre til en liten leilighet etter å ha bodd i et stor hus i alle år. Det var svigermors barndomshjem, og hun bodde der i hele 86 år! Vi hjalp til med utflyttinga. og jeg fikk med meg mye vakkert håndarbeid. Det har ligget nedpakket siden flytteprosessen, men i dag åpnet jeg esken for å se hvilke godbiter jeg hadde fått med meg.

Dette mellomverket fikk jeg to av. Putetrekkene er dessverre ikke i stand, men jeg skal prøve å redde de flotte bisene under motivet. 

In 2005 my parents-in-law moved to a small appartment after living in a large house the whole life. It was my mother-in-law's childhood home, so she stayed there for 86 years! We helped them to move, and during the process I received a lot of beautiful crafts. It has been stored away since the move, but today I opened the box to see which goodies I'd got.

I got to of these lovely crocheted insertions. The pillowcases are sadly not useable, but I'll try to save the great sewing details beneath the crochet.


Her er et forkle som jeg mener svigermor sydde på skolen. Med sirlige sting og tynt heklegarn er kanten i halsen utrolig pent utført. Og så har vi samme monogram. :-)

Here is an apron which I think my mother-in-law made at school. With tiny stitches and a very thin crochet yarn, the edging around the neck is incredibly well done. And then we have the same monogram. :-)

Her er mange meter mellomverk. Gulnet av alder, men fortsatt i god stand. Jeg har lenge lurt på hva jeg skal bruke det til. Forslag tas imot med takk.

Nå er det symøte. Gleder meg :o)

Here are quite a few meters of insertions. Stained by age, but still good quality. I've been wondering for a long time what to use it for. I'm open for suggestions.

Now it's sewing bee-time. I'm looking forward to it :o)

Inga Helene

4 kommentarer:

 1. Det var mange fine mellomverk! Jeg synes det er flott å rulle dem sammen og legge dem i et glass, det er i allefall en mulighet fram til du finner ut hva du kan bruke dem til. Så pynter de litt i mellomtiden =)

  SvarSlett
 2. Nydelig arbeid. Jeg tror jeg ville brukt det som mellomverk på pynteputer, men ulempen er at de da måtte kuttes? (de ser så lange ut når de er rullet opp) Kan tenke meg at de hvite blondene blir lekre sammen med ubleket lin eller frøskallbomull.

  SvarSlett
 3. Bruk mellomverk til oppheng av brett på kjøkkenet:)
  Eller.. heng opp flere bilder med blondene! Ram de inn sammen med nostalgiske bilder- eller kanskje bare et bilde for seg selv med de ulike typene?

  SvarSlett
 4. Beautiful work and lucky you to be the recipient of it

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails