torsdag 4. februar 2010

Et møblert hjem - A furnished home

 


En Facebook-venn hadde følgende statusmelding: "Må man ha huset fullt av bokhyller fulle av bøker man ikke leser for å ha et "møblert" og "kulturelt" hjem?" Jeg fikk lyst til å ta diskusjonen videre her i Blogglandia. Hvor mange her kunne tenke seg å kvitte seg med alle bøkene som samler støv og som sjelden åpnes? Hvor mange har allerede gjort det?

Jeg å innrømme at vi har en del bokhyller med alt fra klassikere til innbundne Donald Duck og Morgan Kane. Mange bøker ligger pakket ned fordi vi ikke har bokhyller nok. Vi vurderer å finne plass til dem, men kanskje er det like greit å sortere bøkene og beholde et fåtall? Denne bokserien er jo dekorativ, og det er mange flotte bøker, men jeg har vel lest én hel bok (pluss begynt på et par). Jeg hadde heldgvis vett til å stoppe abonnementet etter 30 av 100 bøker.

A Facebook-friend wrote "Do one really need to fill the house with books you never read to have a "furnished" and "cultural"home?" (Don't know if this English expression is correct). I wanted to continue the discussion here in Bloglandia. How many of you could get rid of all the dust-collecting books which rarely are opened. How many of you have already done that?


I must admit that we have quite a few shelves with all from classics to bound books with Donald Duck and Morgan Kane. A lot of our books are in cases, because we lack shelves. We're thinking about finding space for them, , but maybe it's okay to sort them and just keep a few? This series is quite decorative, and the books are great, but I guess I've finished only one (plus started on a couple). Luckily I ended my subscription after 30 of 100 books.


Noe annet som tar stor plass hos oss er cd-samlinga. Vi er to musikere som har samlet i over 30 år, så vi har vel 1200 stykker. Men nå har vi en plan! Jeg har begynt å legge de inn på Mac-en og så kjøper vi oss en stoooor iPod og legger musikken over på. Simsalabim er en vegg tømt :-). Mannen har bestemt seg for å selge det store stereoanlegget sitt også. Og vi er blitt enige om erstatninga. En musikkmaskin som både er stilig og har god lyd.

Another subject that takes up space at our place is the cd collection. We are two musicians who've been collecting for more than 30 years. I guess we have about 1200. But now we have a plan! I've started to rip them onto my Mac, and then we'll buy a laaaaaaarge iPod for it. By magic one wall is emptied! The Man has decided to sell his huge stereo equipment as well. And we have an agreement about the replacement. A music machine which both looks great and plays well.

Inga Helene

4 kommentarer:

 1. Jeg kaster! Ikke alt, da, men etetr mange år som bibliotekar har jeg fått et nokså praktisk syn på dette med kassasjon. I fjor tok jeg en runde i hyllene mine og så over hva jeg kunne tenke meg å lese omigjen. Så strøleste jeg litt hist og her i dem jeg hadde forkasta, og endte med en stor pose til Fretex. På jobb tar vi også med bøker og deler med kolleger dersom vi innser at vi ikke gidder å lagre på dem. Det er alltids noen andre som kan ha interesse av litteraturen.

  SvarSlett
 2. ååå, den Geneva'en er bare så stilig! Jeg ønsker meg også en slik...

  SvarSlett
 3. Bøker sliter jeg litt med å skulle kaste/gi bort. Men etterhvert som det samles opp, og man ikke har plass til flere bokhyller, må man begynne å prioritere. Så bøker jeg har fått fra Hjemmets bokklubb og sånn for en evighet siden, har jeg faktisk kvitta meg med.

  SvarSlett
 4. Jeg tok en opprydding for mange år side, og ga bort masse barnebøker etter ungene, og sendte mange "dameromaner" og krimbøker til freetex. har ikek savna ei eineste bok. De siste årene har jeg stort sett lånt alt jeg har lest på biblioteket - som lydbok.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails