fredag 6. april 2012

Langfredagspizza - Good Friday Pizza


Med et kjøkken som minner om en anleggsplass, frister det ikke å lage store middager. Samtidig fortsetter jakten på vellykket speltbakst, så i dag falt valget på speltpizza med røkelaks. Pizzabunnen besto av:

1 pk tørrgjær
1 ss olje
1 ts salt
2 dl lunkent vann
5 - 6 dl speltmel

Ha tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett olje og lunkent vann. Ha i speltmel og rør det hurtig sammen til en løs, men ikke klissete deig. Melmengden justerer du etter konsistensen. Kjevle ut til og legg på plate.

My kitchen reminds a construction area at the moment, and it's not tempting to cook large meals. In the same time, the hunt for successfull spelt pastry continues, and today we chose a spelt pizza with smoked salmon. The pizza dough consisted of:

1 packet of dry yeast
1 tbsp oil
1 tsp salt
2 dl lukewarm water
5 - 6 dl spelt flour 

Pour dry yeast and salt in a bowl. Add oil and water. Then you add the spelt flour and you mix it quickly. The dough should be loose but not sticky. Roll out the dough and put it on a plate


Pizzasausen består av 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1/2 squash som kuttes i små biter. Ha litt olje i en panne og stek løk, hvitløk og squash til den blir myk og gylden. Ha i 1 boks hermetiske tomater, 2 ss tomatpuré, 1 ts grønnsaksbuljongpulver og 1-2 ts sukker. En neve frisk sitrontimian hakkes og has i sausen Smak til med salt og pepper.

The pizza sauce consists of 1 onion, 2 cloves of garlic and 1/2 zucchini which are cut in small parts. Pour some oil in a pan, and fry onion, garlic and zucchini until it's soft and golden. Add 1 can of tomatoes, 2 tbsp tomato puree, 1 tsp vegetable boullion powder and 1-2 tsp sugar. A handfull of lemon thyme is chopped and added into the sauce. Add as much salt and pepper that's nescessary for creating a great taste.



Sausen has på pizzabunnen og det hele dekkes med 200 gr røyka laks og 100 gr mager Jarlsberg.

The sause is poured onto the pizza dough and then you add 200 gr of smoked salmon and 100 grams of low fat cheese.
 

Etter nesten 20 minutter på 225 grader Celsius, komme denne herligheten ut. Det smakte ordentlig godt. Prøv gjerne oppskrifta. Hvis du liker det, hadde det vært utrolig hyggelig om du ga meg en tilbakemelding. God påske!

After almost 20 minutes at 225 degrees celcius, this delicious food was ready. It tasted great. Feel free to test the recipe. If you like it, please let me know what you think. Happy Easter!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails