fredag 23. juli 2010

Kok med bok: Brownieskake - Cook with book: Brownies cake








Det er lenge siden jeg har fulgt opp dette temaet i bloggen, men tidligere i år utfordret jeg meg selv til å lage minst en oppskrift fra alle kokebøker jeg har stående i hylla og som aldri er brukt. En bok som har ligget lenge på nattbordet har vært Paul Løwes bok "Fantastisk Sjokolade" som han har laget sammen med Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley. Utrolig delikate bilder av kaker, desserter og annet godt har gitt meg vann i munnen mer enn én gang. I dag var det tid for å teste ut om det smakte like godt som det så ut.

It's a long time since I've followed this theme in my blog, but earlier this year I challenged myself to try at least one recipe from all the cook books I have in my shelves and which I've never used. One book which has been lying on my bedside table for a while is Paul Loewe's book "Fantastic chocolate" which he wrote together with Nina Dreyer Hensley and Jim Hensley. The images of cakes, desserts and other sweets are incredibly delicate and has watered my mouth more than once. Today it was time to test if it tastes as good as it looks.


Valgets kval var stort og tilslutt bestemte jeg meg for brownieskake. Det sto at den var enkel å lage og det stemte! Bland alt det tørre og så har du oppi egg og smeltet smør. Valnøttene skulle i til slutt og så var det 20 minutter i ovnen. En drøy halvtime tok det fra jeg begynte og til kaka var ute av ovnen.


It was hard to decide which recipe to try, and finally I landed on Brownies cake. It said that it was easy to make at that was right! Mix all the dry ingredients and add eggs and melted butter. Walnuts came in the batter last and then 20 minutes in the oven. It took a little more than half an hour from I started until the cake was out of the oven. 




Du store min hvor god den var! Det er noe av det enkleste jeg har bakt og det beste jeg har smakt. Jeg må tilstå at jeg bruker en spesiell type ekte smør, nemlig Kvitseidsmør, som opprinnelig kommer fra samme fylke som Mannen. Det er laget på rømme og gir en spesielt god smak når du baker.

Jeg har vært stor fan av Paul Løwe lenge, helt siden jeg oppdaget bloggen hans, og denne kaka bare bidrar til å opprettholde fascinasjonen for hans arbeid.

My oh my, it was delicious! It's the simplest recipe I've tried and the beste cake I've tasted. I must admit that I use a special type of butter called Kviteseidbutter, which originally comes from the same county as the Man. It's made of sour cream and gives a greast taste when you bake.

I've been a huge fan of Paul Loewe for a long time, from the day I discovered his blog, and this cake contributes to maintain the fascination for his work.


Inga Helene

PS
Dagens bilder er tatt med det nye gromobjektivet mitt. Dybdeskarpheten ble vel liten her, men for noen muligheter det gir å ha blender f/1,2.

Today's photos were shot with my new gorgeous lens. The depth of field is quite narrow here, but what great possibilities you get when you have apperture f/1,2.
DS

1 kommentar:

  1. I am drinking my second cup of coffee...and even though it is still morning... and I don't eat chocolate now....that cake is good enough to tempt me!! The photos are gorgeous and the cake looks delicious, with just a tiny piece of it showing!!! :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails