fredag 20. august 2010
Fredagsmat i full fart - Friday meal fast forward
I motsetning til mange andre, kan ikke vi ta tidlig helg. Både Mannen og jeg har elever fredag ettermiddag. Det betyr at vi er hjemme nærmere halv seks. Hvis vi skal rekke å sette oss ned et øyeblikk for så å lage mat før nyhetene begynner klokka halv sju, kan ikke matlaginga ta all verdens tid. Og her er en rett som både er enkel, rask og ikke minst smaker godt. Med pasta, bacon og fløte som hovedingredienser er vi sikret et godt måltid mat. Legg til brokkoli, pesto og parmesan, og du får du en fantastisk smaksopplevelse.
Contrary to other people, we cannot start the weekend early. Both the Man and myself teach Friday afternoon. It means that we're not at home until 5.30 PM. If we're going to find time to relax a moment and then cook before the news broadcast at 6.30 PM, the cooking musn't take too much time. And here is a dish that's quick, easy and tastes delicious as well. Pasta, bacon and cream are the main ingredients for this good meal. And if you add broccoli, pesto and parmesan you'll get a great tasting experience.
Det hele tar cirka 20 minutter. Kok opp vann til brokkoli. Skjær opp baconet i små biter og stek det i en panne uten smør. Når brokkolien er i kjelen, koker du opp fløten. Denne pastaen er ferdig på to minutter. Legg alt på tallerkenen, ha på pesto og strø over revet parmesan.
It all takes about 20 minutes. Boil the water for the broccoli. Cut the bacon in small pieces and fry it in a pan without butter. When the broccoli is in the boiling water, put a pan with cream on the oven. The pasta I use is ready within two minutes. Place everything on the plate, add some pesto and garnish with grated parmesan cheese.
Jeg glemte kanskje å si at en god italiensk rødvin ble prikken over i-en. Kveldens valg er en Piemonte Barbera 2007 (som er en pappvin). At det ble den, beror mer på dyktige ansatte på Vinmonopolet enn inngående kjennskap hos undertegnede. Den passet uansett godt til maten.
Ha ei fin helg, alle sammen! :-)
I maybe forgot to say that a great Italian red wine was the finishing touch. Tonight's choice is a Piemonte Barbera 2007 (which is a bag-in-box). The skilled employees at the state liquor agency are responsible for the excellent choice, not any knowlegde of yours truly. It was a good choise btw.
Have a great weekend all of you! :-)
Inga Helene
Etiketter:
mat/food
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
That looks so good Inga Helene. Yummo!
SvarSlett