søndag 1. august 2010

Kok med bok: Potetsalat - Cook with book: Potato salad








I disse grilltider var det på tide å teste ut en oppskrift på potetsalat. Mannen mente at vi godt bruke den ferdigkjøpte varianten, men jeg har nå lyst til å prøve å lage den selv.

In these barbeque days it was time to test a recipe on potato salad. The Man meant that we could use one of the readymade in the shop, but I wanted to try to make my own.


Denne boken har jeg aldri brukt. Jeg har riktignok den rødrutete av samme forfatter, og den er snart utslitt. I denne boka fant jeg ei hel side med oppskrifter på potetsalat, og jeg valgte en med løk, sylteagurker og rødbeter som tilleggsingredienser.

I've never used this book. It's written by the Norwegian comparison to Julia Childs. I do have another book by the same writer and that is almost worn out.  In this book I found a whole page with recipes on potato salad, and I chose one with onion, pickled cucumbers and red beets as additional ingredients.


Ser slettes ikke verst ut dette - Doesn't look bad at all.

Den første prøvesmakingen lovet godt, selv om Mannen mente at løksmaken var vel framtredende. Siden salaten ikke skal spises før i morgen, er ikke rødbetene lagt på toppen ennå. Potetsalat skal jo være hvit og ikke rødbetfarget når den serveres. Får prøve å få tak i litt persille også. Det er jo i Ingrid Espelid Hovigs ånd :-)

The first taste was promising, even though the Man meant the taste of onions were a little bit much. We're not eating it until tomorrow, so the redbeets aren't put on yet. Potatosalad must be white and not beet coloured when served. I'll try to fins some parsley as well. You know, in every TV-show Mrs Hovig's favourite garnish was parsley :-)

Inga Helene

PS
Les om kok med bok her - Read about Cook with book here
DS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails