søndag 3. oktober 2010

Paris dag 3 fortsatt - Paris day 3 continued

Etter at rundturen i slottet var over, skulle vi ta hagen i øyensyn. Men i løpet av oppholdet, begynte det å regne kraftig. Dermed var det ikke mye vits å gå omkring lengre, så vi bestemte oss for å finne et spisested. Jeg besøkte Versailles første gang i 1996, men det var for å overvære en undervisningsdag ved det regionale musikkonservatoriet. Den gang spiste vi lunsj på en hyggelig, italiensk restaurant. Det var der jeg smakte parmesan for første gang. Jeg hadde lyst til å finne igjen stedet og det gjorde vi. Problemet var bare at vi traff på de timene som restauranten holdt lukket mellom lunsj og middag. Så vi måtte traske videre. Jakten på en minibank førte oss til den helt andre siden av bykjernen, og da var det på tide med en pause og en telefon hjem til Mannens mamma.

After we finished the tour in the Palace, we went out to look at the garden. But it had started to rain heavily, so we ended our visit at the Palace. My first visit in Versailles was in 1996, where I visited the regional music conservatory. Back then we had lunch at a nice, Italian restaurant.It was there I tasted parmesan for the first time. I wanted to return there and we found it. But sadly we came witin the hours where the restaurant was closed between lunch and dinner. Wew had to find a cash register and that took us to the other side of the village's centre. We had a break and a phone call home to the Man's mum.   
Da vi var i Paris for tre år siden, hadde vi en fæl opplevelse med en entrecôte. men denne smakte ikke så verst.

When we visited Paris three years ago, we had a horrible experience eating an entrecôte, but this one was quite good.
Desserten var fantastisk. Limesorbet overhelt med med vodka. Namnam!

The dessert was great. Limesorbet with vodka all over. Yummy!


På toget tilbake til Paris var det stilt og fredelig. Ute regnet det, og da vi kom opp på Pont Alexandre III igjen, skapte de våte overflatene et fantastisk lys. Vi spaserte rolig tilbake, gikk innom det aller første stedet vi besøkte første dag, og Mannen fikk en deilig terrine (dvs leverpostei) som nattmat.

On the train back to Paris it was quiet and peaceful. It still rained, and when we arrived at Pont Alexandre III the wet surfaces created a fantastic light. We walked quietly back to the hotel, stopped at the first place we visited on our first day here, and the Man got a delicious terrine (that is liver paté) for a night snack.


Inga Helene

1 kommentar:

  1. Sounds like a lovely day, even in the rain. I'd take Paris in the rain any day :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails