tirsdag 5. oktober 2010

Paris dag 4 fortsatt - Paris Day 4 continued

Etter deilig frokost og avislesning var det klart for den store Shoppingdagen. Noe av det som skulle kjøpes inn, var noter. Både Mannen og jeg trengte fornyelse av undervisningsmaterialet vårt, så rektor på skolen hadde gitt oss en grense for hvor mye vi kunne bruke. Selvsagt kunne vi ha kjøpt noter via Internett, men da får du ikke sett gjennom materialet først, og du risikerer å kjøpe katta i sekken. I Paris ligger mange av musikkbutikkene i Rue de Rome, som for eksembel denne kontrabassbutikken!

La Flûte de Pan er en butikk jeg kjenner til fra før, og som jeg vet har godt utvalg. Vårt første mål denne dagen var nettopp den. Vi bladde gjennom store bunker med musikk, og haugen som skulle med til Norge vokste og vokste. Da regningen skulle betales, viste det seg at vi knapt nok hadde brukt to tredjedeler av det vi hadde lov til. Mye flott musikk til en rimelig penge. Jeg gleder meg til å ta det i bruk.

After a delicious breakfast and newspaper reading, we were ready for the great Shopping Day. On our "grocery list" was sheet music. Both the Man and myself needed to renew our teaching material, so our headmaster had given us permission to buy within a limit. We could have bought it via Internet, but then you can't browse through the material first, and you risk buying something useless. In Paris, a lot of the music stores is located in Rue de Rome, like this doublebass store, for instance!

La Flûte de Pan is a store I know from earlier, and which I know has an excellent collection of sheet music. Our first goal this day was here. We browsed through big piles of of music, and the selection going back with us to Norway grew. When the bill was paid, we only had used about 2/3 of what we were allowed. A lot of great music at an affordable price.


Og så var det akkurat som tida sto stille. Vi satte oss ned på en uterestaurant, bestilte et glass vin og hadde noen fantastiske timer. Det var sensommertemperatur, Chablis'en smakte fortreffelig og vi pratet om alt og ingenting. Mat ble det også. Fransk kyllinglever på ristet brød med grønn salat til. Det var nesten så vi ikke hadde lyst til å forlate stedet. Men hvis det skulle bli noen nye klær på meg, måtte vi gå videre til Printemps, som er et gigantisk magasin i hjertet av Paris. Det meste er alt for dyrt for en skarve musiker, men jeg fikk meg ny kåpe, strømpebukser og hansker. I en skobutikk like ved hotellet ble det også nye støveletter. Mannen må berømmes for sitt tålmod i det handelspalasset som et sånt sted er.

Etter en hvil på rommet, gikk vi ut igjen for å få oss middag. Vi har tidligere hatt god erfaring med japansk mat, og det slo bra til denne kvelden også. Deilig miso med salat og etterpå grillspyd. Og selvsagt måtte spisepinnene prøves. Her får Mannen opplæring i hvordan de skal brukes.

And then it was just like the time stood still. We sat down on an outdoor restaurant, ordered a glass of wine and had some splendid hours. It was late summer temperature, the Chablis was exquisite and we talked about all and nothing at all. Food had to come also. French chicken liver on toast with green salad. It was like we didn't wan't to leave. But if I was going to get some new clothes, we had to continue to Printemps, which is an enourmous boutique in the heart of Paris. Most of their goods is too expensive for a simple musician, but I found a coat, stockings and gloves. In a shoe store next to the hotel I also found boots. The Man deserves praise for his patience in the shopping palace as this is.


After a nap we headed out for dinner. We've had great experience with Japanese food earlier, and it was great this night also. Lovely miso soup with salad, and the some grilled meat. And we had to try the eating sticks. Here the Man is tought how to use them.

Tilslutt tok vi en tur til La Durée. Det er et fantastisk konditori som blant annet leverer de flotteste makroner. De har også laget oppskriftsbøker, så en av dem ble med i kofferten min. Kanskje dette blir neste kok med bok-prosjekt?

Finally we visited La Durée. It's a fantastic patisserie which deliveres the greatest macaroons ever. They've also made their own recipe books, so one of them came home with me. Maybe it's my next cook with book project?

Når jeg skriver dette er jeg hjemme igjen. Jeg kan ikke love at Parisrapportene er over. For meg betyr denne byen ekstremt mye. For eksempel har utstillingen i Versailles allerede gitt meg en konkret ide til et hekleprosjekt. Og ellers får jeg påfyll av både historisk kunnskap så vel som språktrening. Jeg savner Paris allerede, og jeg håper det ikke er lenge til jeg kan sette beina mine på fransk jord igjen.

When I writing this, I'm back home again. I can't promise that my Paris posts are done. The city means so much to me. For instance, the exhibition in Versailles has already given me one exact idea for a crochet project. And I got history knowledge and language training as well. I miss Paris already, and I hope I will be able to put my feet on French soil again quite soon.

1 kommentar:

  1. Ååååh.. høres ut som om dere har hett en helt fantastisk tur. Jeg vil også sitte på en fortauscafé sammen med mannen min mens tiden står stille...

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails