onsdag 20. januar 2010

Tålmodighet er en dyd - Patience is a virtueJeg tenkte jeg skulle dele denne duken med dere. I 1987 begynte jeg å jobbe her i Nord-Norge. Jeg var kun 19 og ikke ferdig med skolen, men da jeg fikk tilbud om fast jobb, slo jeg til. Vinteren samme året ble jeg tildelt forsvarsleilighet. Fire rom og kjøkken til bare meg! Min farmor døde i januar 1988, og jeg arvet en god del møbler, blant annet et spisestuemøblement. Omtrent på samme tid så jeg en fantastisk hekleduk i Allers som jeg bare MÅTTE ha. Jeg satte i gang, men det tok jammen sin tid.

I 2007 kunne jeg endelig legge duken på bordet. Møblementet (og forsåvidt leiligheten også) var byttet ut. Jeg brukte tre år bare på å feste trådene. Og i årene før det heklet jeg på den i rykk og napp. Jeg ryddet opp mange ganger, og kvittet meg med mye halvferdig arbeid, men denne VISSTE jeg at jeg skulle få ferdig en dag. Jeg har fortsatt mange arbeid liggende fra år tilbake. Det er ikke sikkert at alle overlever neste opprydding, men de jeg VET jeg kommer til å fullføre, blir nok liggende. For jeg vet at tålmodighet lønner seg :-)

I want to share this table cloth with you. In 1987 I started to work here in Northern Norway. I was only nineteen and hadn't finished my degree yet, but when the offer for a steady job came, I quit school for it. The same winter I got an army flat for rental. Four rooms and a kitchen just for me! My grandmother died in January 1988, and I inherited some furniture, a dining room set amongst others. At the same time I spotted a gorgeous crocheted table cloth in the Norwegian magazine Allers which I knew for sure that I HAD to have. I started to work on it right on, but it sure took it's time.

In 2007 I could finally put it on the table. The furniture (and the flat as well) was not the same.  I used three years to sew in the thread ends, and during the years before that I worked on it from time to time. I sorted my crafts from time to time and got rid of lots of unfinished work, but I KNEW that this was a keeper. I still have lots of unfinished business lying in the closet. It's not certain that all of them will survive the next cleanup, but for those I KNOW will be completed, there is still hope. Because I know patience pays off :-)

Ha en fin kveld - Have a nice evening

Inga Helene

6 kommentarer:

 1. Nydelig duk og FOR et stykke arbeid!
  Jeg ga opp å hekle store duker for leeenge siden, men de er vakre, ingen tvil om det :)
  Når det gjelder teppet og puten på bloggen min er det restegarn av mange ulike typer garne som er brukt,- alt av restegarn i ca samme tykkelse, bl.a. falk, heilo o.l. :o)

  SvarSlett
 2. wow... jeg er målløs... helt imponert!

  SvarSlett
 3. herlighet så fin en duk....vannvittig mye jobb på den regner jeg med..ha en strålende kveld

  SvarSlett
 4. Denne var flott. Jeg liker så godt filèthekling og har laget flere småting selv. Og så elsker jeg hvite blomster. I går kom det hvite tulipaner både på salongbordet og skranken på jobb. Unni

  SvarSlett
 5. Dette var litt av et praktstykke, og til å være storfornøyd med.Jeg hekler ikke slike store ting, kan nøye meg med oldemorsruter, men liker heller ikke allfestingen av tråder. Har er teppe som skulle vært montert, og er så vidt begynt, men ting tar tid:O)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 6. Wow! This is beautiful. What a lot of patience and time. But well worth any effort

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails