søndag 27. mai 2012

Mat for gretne værguder - Food for grumpy weather gods

Kalenderen viser sommer, det samme sier kroppen. Men værgudene er i slett lune for tiden. Vinden har tatt ordentlig tak i huset, og regndråpenes ferd mot bakken har foregått mer horisontalt enn vertikalt. Så hva gjør man da, på en søndag som etterfølges av nok en fridag? Jeg fant veien til kjøkkenet.

The calendar shows summer, my body tells the same. But the weather gods are in a bad mood at the moment. The wind has shaken the house seriously, and the raindrops' way towards the ground have been more horizontal than vertical. So what do you do then on a Sunday followed by another day off? I found my way to the kitchen. 


Denne boka kjøpte jeg for en stund siden. Ikke mest på grunn av at oppskriftene er uten sukker, men fordi de ikke inneholder hvetemel. Jeg har laget konfekt fra boka tidligere, og i dag valgte jeg en sjokoladekake som ordentlig god ut.

I bought this book a while ago. Not because the recipes are without sugar, but because they're free of wheat flour. I've made a snack recipe earlier, and today I chose a chocolate cake that looked really delicious.
 

Kaka består av egg, sukrin, smør, kakao og fiberhusk. Etter et kvarter i ovnen så den slik ut.

The cake consists of eggs, erythritol, cocoa and fiberhusk. This is how it looked like after 15 minutes in the oven.

Den ferdige kaka fikk meg til å ta frem kameraet. Inspirert av den flotte fotografen Frances Janisch, ble resultatet foreviget etter alle kunstens regler. Moro!

The finished cake made me pick out the camera. Inspired by the great photographer Frances Janisch, the result was immortalized in every way possible. Fun!
 

Sammen med pro seccoen, som egentlig var innkjøpt for en godværsdag, ble kaka en fin "trøste"-lunsj. Litt Stacey Kentmusikkanlegget og trådfesting på dette prosjektet i tillegg, gjør at dagen ikke kan bli særlig bedre. Hører dere det, dumme værguder?

Together with the pro secco, originally bought for a sunny day, the cake was a great comfort lunch. Some Stacey Kent on the Geneva and darning in thread ends on this project, makes this day as great as it can be. Are you listening, silly weather gods?

Inga Helene

5 kommentarer:

 1. Mmmm, den så veldig god ut!
  Her regner og blåser det godt utafor husveggene også. Tror nok det må være stormen som det meldes om som er kommet... Så her fyres det i ovnen og strikkes :)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Vi har hatt opp i 18 grader idag! Litt, bare litt, regn og vind. Den kaka så veldig god ut, stilige bilder!

  SvarSlett
 3. What a great idea for foul weather and your photos are truly beautiful!

  We too are experiencing poor weather so I have also spent the day cooking and baking...will be weaving ends of the "Man Cave Afghan" later this evening - it's almost done!

  SvarSlett
 4. Det ser veldig godt ut, men jeg er veldig skeptisk til sukrin. Jeg kjøpte det for å teste, og jeg bakte en lite eplekake med det (uten å si noe til Terje), og han lurte på hva i all verden jeg hadde hatt i kaka, som han mente hadde en metallisk ettersmak. Og jeg måtte si meg enig i at sukrin har en kunstig bismak, som virkelig ikke var godt for mine smaksløker heller. Mulig at vi er overfølsomme for sånt, for mange sier jo at de synes det smaker helt likt? Jeg lurer på om denne stevia som har kommet også er samme greia, har du testet det? Du har ikke reagert noe på sukrin?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke kjent noe metallsmak. Det eneste jeg har merket er at sukrinmelisen gir en slags kjølig ettersmak, men ikke noe plagsomt. Har også bakt boller med godt resultat, synes jeg. Så får vi se om damene i syklubben er enige neste gang de kommer...

   Stevia har jeg ikke prøvd ennå.

   Slett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails