mandag 11. januar 2010
Kok med bok: Biscotti - Cook with book: Biscotti
Da er jeg i gang med utfordringa jeg har gitt meg sjøl. Første bok ut er Gøril Wikers bok 'Lyst på livet!'. Det er noen år siden den kom i hus, men allerede da jeg bladde meg gjennom boka første gang, merket jeg meg oppskriften på biscotti (mest på grunn av fotografiet, egentlig). I dag var det tid for å teste den.
Then I'm onto the challenge I've given myself. First book is Gøril Wiker's book 'Lyst på livet!' (Enjoying life!). It's quite a few years since I bought it, but the first time I looked through it, I noticed the recipe for biscotti (mostly because of the photo). Today it was time to test it.
"Rist mandlene" var første instruksjon. Ja, hvordan gjør man så det? En kjapp googling foreslo å legge dem i stekeovnen i 10 minutter på 200 grader. Ok, jeg gjorde så, men det ble kanskje litt lenge og litt varmt. De ble vel brune. Deigen ble kjørt sammen i food processoren og rullet ut som to flate pølser på plata. Først skulle de stekes, så skjæres opp og så tørkes i ovnen på svakere varme.
"Roast the almonds" was the first instruction. Ok, how do you do that? A quick search on Google suggested 10 minutes in the oven at 200 degrees celsius. I did so, but that was maybe a bit too warm and long. They became a tad too tanned. The dough was mixed in the food processor and placed on the tray as two flat sausages. First they were baked, then cut up and finally dried in the oven.
Dagens kjøkkenaktiviteter gjorde at Mannen måtte vente på middagen (han var klar over det :-D). Så for å døyve den verste sulten, smakte han på biscottiene. Smaken var god, sa han. Det eneste var at de var litt harde. Men det skal de vel være?
Today's kitchen activities forced the Man to wait a bit for dinner (he knew about it in advance :-D). So to calm his stomach, he tasted the biscottis. The taste was good, but they were a bit hard, he said. But aren't that how they're supposed to be?
Forsettelse følger - To be continued
Inga Helene
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei hei, for en hyggelig blogg jeg kom til nå :-)
SvarSlettTusen takk for den koselige kommentaren du la igjen på bloggen min!
Jeg ønsker deg en strålende kveld videre! :-)
hei og takk for hyggeleg kommentar. He he, ler av doble saum forklaringa mi. Eg er ikkje bevandra i saumtermar skjønar du. Men først syr eg saman lappane med ein slags sikksakk-saum som eg ikkje anar kva heiter. Det vert som å kaste over og sy saman samstundes. Så syr eg rettsaum innforbi. Rettsaumen er litt bortkasta, men skulle denne rakne er det ikkje katastrofe, for då er den framleis sydd saman. Det er seint og eg er stuptrøytt så du får beklage at eg ikkje klarar forklare betre. Ha det godt, Linda
SvarSlettHerlig blogg du hadde her;) Ser det er noen som er flink til å hekle.. da klarer du helt sikkert få til en elefantus, jeg er igang med min:)
SvarSlettKlem fra en ny følger;)
Hei!
SvarSlettSå gøy med det kokebokprosjektet ditt! Det blir nesten som den filmen Julie og Julia hvor ei jente skal lage alle rettene i ei kokebok på et år. Hihi!
Hei på deg, har en liten hilsen til deg i bloggen min:) Smil fra Lise
SvarSlett